Un grup de pasionați de escaladă organizează în perioada 12-15 septembrie prima ediție a Climbing Fest la Vadu Crișului, un eveniment care-și propune să reunească „alpiniști și cățărători din generațiile anilor '60 până în prezent”.

În prezentarea evenimentului se arată că participanții și alți curioși vor putea „admira o expoziție fascinantă de echipamente vechi și fotografii care ilustrează istoria bogată a alpinismului din această zonă”.

Aceasta, la fel ca alte întâlniri programate în cadrul festivalului, se vor desfășura la Cabana Vadu Crișului, nu demult reabilitată de Consiliul Județean Bihor. 

De asemenea, participanții vor explora trasee de cățărare din defileul Vadu Crișului.

În cadrul primei ediții a Climbing Fest Vadu Crișului - promovat și printr-o pagină de Facebook cu același nume - se vor face diferite proiecții și se vor împărtăși povești și experiențe din lumea alpinismului, „celebrând moștenirea și evoluția acestui sport în zona noastră”.

Contactat de BIHOREANUL, alpinistul orădean Csaba Varga, parte din grupul de organizatori (care-i mai include, printre alții pe Fucsko Laszlo și Adrian Bărnău), a spus că prima ediție „este o întâlnire a cățărătorilor vechi și noi din diferite părți ale țării și poate chiar din străinătate”. Totodată, evenimentul „încearcă să prezinte istoria cățăratului sau escaladei în Vadu Crișului, care a început în anii 50”. 

Participarea la Climbing Fest 2024 este gratuită atât pentru cățărători, cât și pentru curioșii care vor să vadă expozițiile și proiecțiile de la Cabana Vadu Crișului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!