Centrul de Cultură al judeţului Bihor şi Şcoala de Arte Francisc Hubic din Oradea organizează vineri la Muzeul Ţării Crişurilor un concurs naţional de muzică clasică dedicat copiilor de la toate școlile de artă din ţară. La eveniment va avea acces şi publicul.

Festivalul-concurs „Francisc Hubic” va aduce la Oradea 12 elevi din ţară care studiază muzica clasică. „Vor fi două categorii: voce şi pian. Concurenţii au între 12 şi 15 ani şi au trecut deja printr-o selecţie la şcolile de muzică în care învaţă. Pe lângă elevii din ţară, vor fi şi patru concurenţi din Oradea", a precizat Liviu Buţiu, managerul Centrului de Cultură al județului Bihor.

Participanţii vor interpreta lucrări clasice şi vor fi notaţi, în funcţie de prestaţia lor, de un juriu format din trei personalităţi din acest domeniu: managerul Opera Vox din Cluj-Napoca Ioan Vrăşmaş, profesoara de pian Mercedes Ferenc şi profesorul de canto Marian Boboia.

Cei mai talentaţi copii vor fi recompensaţi cu diplome şi premii în bani. Premiul cel mare va fi trofeul festivalului şi suma de 1.500 de lei.  

Competiţia va începe la ora 17, în sala de conferinţe a Muzeului Ţării Crişurilor.

Cei care doresc să asiste la concerte îşi pot cumpăra bilete, al căror preţ este de 15 lei. Acestea pot fi achiziţionate de la sediul Centrului de Cultură al Judeţului Bihor, de pe strada Moscovei nr. 5, între orele 10 şi 18. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!