Săteni și orășeni se bucură împreună de muzică și natură în acest weekend la Căbești, unde are loc cea de-a doua ediție a SculptFest, un eveniment inițiat de primărița Corina Ene, pentru a pune în valoare frumusețile locale, dar și pentru a atrage turiști în comuna de la poalele Munților Pădurea Craiului. 

A doua ediție a SculptFest este una mai bogată, întinzându-se pe trei zile în locul numit Valea Dâlbii, un platou aflat în vecinătatea unei păduri bogate. Acolo și-au instalat standurile și food truckurile mai mulți comercianți și tot acolo a fost amplasată o mașină vopsită în culori și inscripționată cu „Căbești SculptFest”.

Zona din apropierea scenei a fost decorată cu luminițe și cu baloți de paie, cele mai bune „fotolii” pentru ieșirile în aer liber. 

În ceea ce privește programul artistic, festivalul a debutat cu un concert de caval susținut de Centrul Cultural Subcarpați și Flori de Maidan în peștera Meziad (comuna Remetea).

De altfel, în perioada premergătoare evenimentului, reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați au ținut în comuna bihoreană un curs de făurit caval și unul de suflat. „Suntem încântați să vă anunțăm că am finalizat cu succes cursul de faurit și de suflat la Caval! Abia așteptăm să vă arătăm rezultatele și bucuria de a învăța și explora împreună tainele acestui minunat instrument tradițional”, este mesajul pe care l-au publicat pe pagina de facebook membrii formației Subcarpați. 

În ceea ce privește programul artistic din Valea Dâlbii, acesta a cuprins mai mulți invitați în seara de vineri, printre care Iarba Fiarelor și Subcarpați, care au cântat și la prima ediție. 

În apropierea platoului, organizatorii au stabilit și o zonă de camping, care în prima zi a SculptFest nu a fost însă la prea mare căutare. 

Festivalul continuă cu ateliere, drumeții, via ferrata și o mulțime de concerte sâmbătă și duminică, invitații speciali ai acestor zile fiind Zdob și Zdub și Damian Drăghici & Brothers. Intrarea este liberă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!