Încă un weekend de evenimente în aer liber a început vineri seara în Parcul 1 Decembrie. Deşi deschiderea Festivalului Berii, organizat de Top Press împreună cu Primăria Oradea, a fost anunţată pentru ora 18, lumea s-a adunat abia după lăsarea serii.

Pe scenă au urcat Ansamblul Lioara, Mitică Negrean, Geta Negrean, Otilia Haragoş şi, în final, cel mai aşteptat de fanii muzicii etno, Tinu Vereşezan, care le-a cântat acestora despre supărare, naşi şi fini şi despre dragoste.

Chiar dacă a fost prima seară a evenimentului, orădenii s-au adunat în Parcul 1 Decembrie în număr destul de mare, spectatorii umplând platoul de lângă statuia Ostaşului Român. Chiar şi aşa, în stilul lor caracteristic, orădenii au stat cuminţi şi au ascultat recitalurile, cu excepţia câtorva petrecăreţi cărora ritmurile folclorice le-au stârnit pofta de dans.

Alţii au preferat, în schimb, să povestească alături de prietene la terasele amenajate lângă aleile parcului, acolo unde au putut găsi şi căsuţe cu mici, costiţe, cârnaţi, aripioare, plăcinte uriaşe, tarte, kurtos colacs, vată de zahăr şi, bineînţeles, bere.

Pentru cei mici în parc au fost amplasate mai multe atracţii precum toboban gonflabil şi, o noutate la astfel de evenimente, un cort gonflabil în care copiii se pot învârti pe apă închişi într-o minge enormă.

Festivalul Berii continuă sâmbătă cu concertul lui Alex Velea, programat de la ora 18, mixurile lui CJ Chrom, de la ora 19, recitalul Nataliei Selegean, de la ora 20.30, respectiv cel al formaţiei Desperado, de la ora 21.30.

Duminică, în ultima zi, pe scenă vor urca Anca Căuş, de la ora 19, Puya, de la 19.45, formaţia italiană de coveruri Fracassoni, de la 20.30 şi, în fine, formaţia Compact, al cărei recital este programat de la 21.30.