"Cu berea la festival", evenimentul care se desfăşoară în acest week-end în Parcul Bălcescu, a atras mii de orădeni.

Sâmbătă, aleile au fost împânzite de lume. În timp în tot parcul răsuna muzica populară, la standuri, doritorii au putut alege de la jucării fistichii, baloane, brizbrizuri, până la iconiţe şi chiar cărţi cu părintele Arsenie Boca. Şi meniul a fost "tradiţional": mititei, frigărui, popcorn dulce sau sărat, ori porumb fiert şi copt.

Cei mai bucuroşi au fost, însă, copiii, căci, spre deosebire de alte dăţi, organizatorii au adus în parc mai multe aparate de joacă. Astfel, pe lângă maşinuţe şi tobogane gonflabile de diverse forme, cei mici au putut să intre în baloane din silicon şi să plutească într-un bazin cu apă, să se dea în corabia piraţilor ori în caruseluri, care, spre seară, porneau şi cu câte unul sau doi copii. Toboganele din parc erau pline, însă, şi la ora 21.

Festivalul din parc continuă duminică, de la ora 15.30, cu un spectacol de teatru numit "Comoara cu poveşti", pentru ca de la ora 17 să înceapă concertele de muzică populară, cu grupul vocal "Florile Bihorului". Puiu Codreanu va da un recital de la ora 19, iar evenimentul se va încheia, de la ora 20, cu Ansamblul Vergelul.