Festivalul Digital Crusade, organizat săptămâna trecută la Oradea Arena, a adunat gameri din toată Europa. Cea mai importantă competiţie din cadrul evenimentului a fost Campionatul european de Counter-Stike: Global Offensive, la care au concurat 16 echipe, iar câştigători au fost jucătorii din Macedonia de Nord.

Evenimentul a avut loc în perioada 6-10 iulie şi a inclus competiţii de Esports (adică jocuri pe calculator) de League of Legends (LoL) şi Counter Strike. În arenă au fost amenajate şi zone interactive, unde vizitatorii festivalului au putut să se joace la console video sau la calculatoare vechi, de la începutul anilor 2000.

Între competiţiile din cadrul festivalului s-a numărat şi Campionatul Girl Gamer de LoL, organizat joi, în 7 iulie. La acesta s-au înscris echipele KTRL (România), Resolve (Marea Britanie), Grow up Stars (Spania) şi Burger Flippers (EU), iar câştigătoarea a fost echipa din urmă, care a fost formată din jucătoare din mai multe ţări europene, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Campionatul de LoL, dedicat gamerilor, a reunit, vineri, echipe din Grecia, Serbia, Turcia, Suedia, Finlanda, Danemarca, România şi Bulgaria. Cei mai buni s-au dovedit jucătorii din echipa Phantasma, din Grecia.

În ultimele două zile, sâmbătă şi duminică, 16 echipe au concurat pentru titlul de campioană europeană la CS:GO.

"Cele 16 echipe au fost împărţite în patru grupe, iar cele mai bune două echipe din fiecare grupă au jucat apoi în playoff. În semifinale am văzut jocul celor mai bune patru echipe: Ucraina, Macedonia, Suedia şi Slovenia. Duminică, în finală, Macedonia de Nord (foto) s-a impus cu 2 la 1 în faţa Ucrainei, reuşind astfel să câştige pentru al doilea an titlul de campioană europeană", au mai transmis reprezentanţii Digital Crusade.

Echipa României, OneTapGaming din Satu Mare, cea care anul trecut s-a clasat pe locul 2, a fost eliminată în faza grupelor, când a pierdut în faţa echipei din Israel, cu scorul de 2-0, în seria cel mai bun din trei jocuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!