Sute de copii din Bihor, din alte judeţe şi din străinătate au cântat, au dansat şi au jucat în scenete, îndrumaţi de cadre didactice, joi, în sala Arcadia a Teatrului Regina Maria, în cadrul festivalului "Flori de mai".

Aflat la cea de-a XIII-a ediţie, festivalul organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă "Orizont" Oradea este dedicat elevilor cu CES (n.r. - cerințe educaționale speciale) din şcolile speciale, precum şi celor cu CES integraţi în sistemul de învăţământ de masă.

Evenimentul a adunat pe scena instituţiei de cultură peste 200 de elevi care, în ciuda dizabilităţilor, au oferit publicului, format în mare parte din părinţi, multe momente artistice reuşite.

Unii dintre ei au dansat pe muzică populară, alţii au cântat acompaniaţi de artişti instrumentişti, iar alţii au ales să joace pe scenă spectacole scurte, de câteva minute.

În holul instituţiei de cultură, cei prezenţi la festival au putut admira desene, picturi şi decoraţiuni realizate de alte grupuri sau clase de copii cu CES.  

Special pentru elevii care nu au putut veni la Oradea, organizatorii au pregătit şi o secţiune specială, DVD, adică micuții au fost filmați în timpul actului artistic şi au trimis rezultatul final spre jurizare. În ediția din acest an, la Festivalul „Flori de mai” s-au înscris elevi de la școli din Bihor, Cluj, Sălaj, Bucureşti, Satu Mare, Dolj, Timiş, Gorj, Argeş, Hunedoara, dar şi elevi de la școli din Polonia, Ungaria, Turcia, Lituania şi Grecia.  

Momentele artistice şi lucrările din holul sălii au fost jurizate de un grup format din profesori şi specialişti în domeniul educaţiei speciale, precum şi de parteneri ai festivalului.

La final, elevii implicați în festival au fost recompensaţi cu diplome şi cadouri. Scopul festivalului este dublu: pe de-o parte, pentru ca elevii să îşi poată demonstra abilităţile în artă, iar pe de alta să socializeze şi să lege noi prietenii cu copii din şcolile partenere şi prezente la eveniment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!