Scene umilitoare la o tabără organizată de asociaţia creştină "Inimioare fericite", în judeţul Sălaj.

Mai mulţi copii au primit ca pedeapsă să facă mătănii şi să sărute asfaltul, în timp ce zic în gând "Doamne iartă-mă". În timp ce micuţii execută pedeapsa de 20 de mătănii, directoarea asociaţiei, Mihaela Ţiba, îi pregăteşte şi pentru slujbele la care vor participa, spunându-le că dacă nu sunt în stare să reziste două ore, să îşi pună scutece. 

"Ziceţi în gând toţi "Doamne, iartă-mă". Acuma vreau să fac o completare, părerea cercetaşilor francezi a fost că Darius a fost cel mai atent la Sfânta Liturghie, el fiind exemplul pe care ar fi bine să îl urmaţi. În rest, cei care credeţi că nu vă puteţi abţine două ore de la toaletă, de la una de la alta, sau rămâneţi acasă sau vă puneţi pampers sau găsiţi alte soluţii. De aici înainte vă cer conduită, comportament corespunzător. Aveţi grijă că duminică este ziua festivă a Festivalului Inimioarelor Fericite, iar primul moment este participarea la Sfânta Liturghie de la Bobota", a spus femeia.

Pentru că doi dintre copii par să nu fie atenţi la indicaţiile pe care le dă, reprezentanta ONG-ului îi pedepseşte punându-i să facă mătănii suplimentare. "Enrique, încă 10", spune ea. "5, Alexandru, pentru că ai chef de vorbă", i se adresează unui alt băieţel care voia doar să o anunţe că au vizitatori.

Culmea este că filmuleţul a fost postat iniţial pe pagina de Facebook a Asociaţiei "Inimioare fericite", ONG care funcţionează pe lângă Mănăstirea Bobota din judeţul Sălaj, cel mai probabil pentru că reprezentanţii asociaţiei erau mândri de modul în care îi "educă" pe copii. Ulterior, după ce numeroşi oameni au comentat arătând că micuţii au fost supuşi la o umilinţă crudă, videoclipul a fost şters de pe acest cont.