Pe 17 mai, toţi orădenii sunt invitaţi să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte, la a zecea ediţie a Festivalului Luminii. Evenimentul va avea loc seara, de la ora 19, în Parcul 1 Decembrie, unde se va opri iluminatul public şi vor pâlpâi doar lumânările.

Scopul festivalului este să le reamintească orădenilor să se bucure de lucrurile mărunte, inclusiv de gulguţe, acele cutiuţe din hârtii colorate care au în interior o lumânare aprinsă. Şi vor avea de ce să se bucure, căci organizatorii, cercetaşii orădeni, au pregătit 25.000 de gulguţe pentru această ediţie.

Orădenii care vor merge la festival vor putea vedea în parc picturi, sculpturi şi alte opere de artă făcute de artişti orădeni, numere de jongleri, expoziţii de fotografii şi alte forme de artă urbană.

În zilele rămase până la festival, orădenii sunt invitaţi să trimită organizatorilor, pe adresa oradea@scout.ro, fotografii pe care vor să le expună în parc, alături de o precizare în legătură cu ce înseamnă pentru ei bucuria lucrurilor mărunte.