Asociaţia pentru Tinerii şi Studenţii din Partium şi Asociaţia Metrion au dat startul concursurilor de animaţii şi de afişe pe tema "Turnul Babel", pentru Festivalul de Filme de Animaţie Metrion (FFAM), care va avea loc la Oradea, în perioada 27 - 31 octombrie 2010.

În ce priveşte afişele, cei interesaţi au posibilitatea să le trimită până pe 22 octombrie, împreună cu fişa de înscriere. "Cele mai bune creaţii vor fi apreciate de către un juriu profesional. Marele premiu este de 1500 lei", se menţionează într-un comunicat al organizatorilor. Filmele de animaţie, realizate pe aceeaşi temă, pot fi trimise, tot împreună cu fişa de înscriere, până pe 25 octombrie, marele premiu fiind de 3.000 de lei.

Organizatorii atrag atenţia celor care doresc să participe că au posibilitatea să folosească drept sursă de inspiraţie povestea scrisă de Demeter Szilard pe tema Turnul Babel, ce poate fi găsită atât pe site-urile www.pihe.ro şi www.metriongroup.ro. Şi animaţiile, dar şi afişele, vor fi prezentate publicului pe doată durata FFAM.

"Aşteptăm creaţii de la studenţi, tineri graficieni şi animatori. Puteţi aplica individual sau în grup (doar în cazul concursului de animaţii), cu una sau mai multe opere. Durata maximă a animaţiilor poate atinge 3 minute, acestea putând fi trimise online prin intermediul serviciilor de trimitere de fişiere de mari dimensiuni (n.r. www.transfer.ro) pe adresa de mail 2010maff@gmail.com, sau prin poştă, pe DVD, pe adresa 410203 Oradea, str. T. Vladimirescu nr. 40., ap. 1., Romania", se mai arată în informare.

E de aşteptat ca anul acesta evenimentul să înglobeze şi concurenţi din alte ţări, fiind promovat în mai multe limbi şi pe mai multe forumuri internaţionale.