Corso-ul orădean a prins culoare, vineri după-amiază, când un alai format din peste 40 de actori şi voluntari ai Teatrului Regina Maria au pornit în tradiţionala paradă a costumelor, care anunţă începerea unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

Peste 40 de actori şi voluntari s-au transformat în personaje de basm, prinţese şi cavaleri, clovni, vrăjitori, precum şi în diverse mascote. În timpul plimbării pe strada pietonală, aceştia le-au împărţit baloane copiilor, respectiv flyere cu programul FITO 2014 celor mari. Parada costumelor de teatru se va repeta sâmbătă, de la ora 16.

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea 2014 debutează sâmbătă, de la ora 11, cu spectacolul pentru copii "Muzicanţii din Bremen" (Teatrul Ţăndărică din Bucureşti), la Sala Arcadia, urmat, de la ora 13, de reprezentaţia "Ultimul Don Quijote", a Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi" şi înscrisă în secţiunea dedicată şcolilor de teatru. În fine, de la ora 17, este programat un nou spectacol pentru copii - "Visul lui Buratino" (Teatrul Merlin, Timişoara).

Şi duminică se vor juca mai multe spectacole pentru copii însă va debuta şi Festivalul de Teatru Scurt, înscris în FITO 2014. Reprezentaţiile din acest concurs date pe 21 septembrie vor fi "Life Sequences Profiles", un spectacol de teatru-dans, producţie a gazdelor, de la ora 19, la Sala Mare, respectiv "Yom Kippur", al Teatrului de Nord Satu Mare, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 21.