Studenţii orădeni au deschis, vineri, festivalul Unifest, organizat de cinci asociaţii care îi reprezintă: Uniunea Studenţilor din Oradea, Asociaţia Studenţilor Economişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea, Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea şi Asociaţia de Responsabilitate şi Dezvoltare a Tineretului Oradea.

Pentru că un festival studenţesc trebuie să însemne în primul rând muzică şi distracţie, Unifest a început în paşi de dans. Mai precis, cu un flashmob la care au participat aproape 40 de studenţi orădeni, în Piaţa Unirii. Cu muzica dată la maxim, tinerii au dansat după o coregrafie anume pregătită şi i-au invitat şi pe trecători, îndeosebi părinţi cu copii, să li se alăture.

După ce au cântat imnul Uniunii Studenţilor din România, sub patronajul căreia săptămâna următoare vor avea loc festivaluri studenţeşti în mai multe centre universitare din ţară, tinerii s-au împrăştiat la fel de repede cum au apărut în centrul oraşului.

Unifest se va desfăşura între 5 şi 12 noiembrie, programul festivalului cuprinzând, printre altele, seri de film, un atelier de croşetat, un workshop pe teme de antreprenoriat şi mai multe competiţii sportive.