Timp de trei zile, de vineri până duminică, sălile de sport de la Liceul Onisifor Ghibu şi de la Şcoala Dacia din Oradea au fost gazda fazei finale a competiţiei de volei feminin de la Olimpiada Sportului Şcolar.

Desfăşurate într-o atmosferă încinsă de gălăgioasele galerii ale echipelor participante, în special a orădencelor, întrecerile au reunit la start echipe din: Bucureşti (C.T. Feroviar «Mihai I»), Prahova (C.N. "Mihai Viteazul", Ploieşti), Botoşani (Şcoala Gimnazială nr. 13), Cluj ( LPS Cluj), Târgovişte (C.N. «Constantin Carabella»), Timişoara  Şcoala Gimnazială nr. 30) şi Oradea (Liceul "Onisifor Ghibu").

Echipa orădeană, antrenată de profesoara Ioana Sanislav, fiica mai cunoscutei antrenoare de volei Rodica Sanislav, care în urmă cu 9 ani a câştigat tot la Oradea, titlul naţional, a evoluat excelent, în faţa unui public spectator frenetic, şi a terminat învingătoare competiţia.

În prima fază, echipele au fost împărţite în două grupe, iar după disputarea jocurilor din serii, în prima grupă, pe primul loc s-a situat echipa orădeană, cu 3 victorii, urmată de cea din Botoşani, cu 2 victorii, de cea din Timişoara, cu o victorie, şi de formaţia din Târgovişte, fără nici un succes.

În grupa a II-a, pe primul loc s-a situat echipa din Cluj Napoca, cu 3 victorii, pe poziţia secundă, cea din Medgidia, cu 2 succese, pe locul III, formaţia din Ploieşti, cu un succes, iar pe ultimul loc, echipa din Bucureşti, fără vreo victorie.

În semifinale, echipa orădeană a învins echipa de pe locul II din grupa a doua, formaţia din Medgidia, în timp ce clujencele au trecut de jucătoarele din Botoşani. Astfel, în finala mare, tinerele voleibaliste orădene, pregătite de profesoara Ioana Sanislav, au dat peste echipa LPS Cluj, pe care, după o mobilizare exemplară, au învins-o cu scorul de 3-0, câştigând, astfel, titlul naţional.


Iată ierarhia finala a competiţiei:

  1. Oradea cu 5 victorii ( doar doua seturi pierdute în toată competiţia)
  2. Cluj
  3. Medgidia
  4. Botoşani
  5. Timişoara
  6. Târgovişte
  7. Bucureşti
  8. Ploieşti