CSM Universitatea Oradea şi-a atins obiectivul din acest sezon, calificarea între primele opt echipe de baschet feminin din România, în urma clasării pe locul patru în Seria NV a Diviziei A. Aflate în elită, orădencele au parte numai de partide dificile în faţa unor echipe ca MCM Târgovişte, ICIM Arad sau LMK Sf. Gheorghe, principalele favorite la titlu.

Sâmbătă, de la ora 16, CSM U Oradea va întâlni la Arena Antonio Alexe echipa Rapid Bucureşti, una dintre puţinele echipe abordabile din elită. Astfel, elevele Adrianei Niculescu au ca obiectiv primul succes în campionatul grupei de elită după ce, în prima rundă disputată pe propriul teren, orădencele au fost la un pas de a trece de BC Alexandria, o echipă de TOP 4.

În prima fază partida a fost programată de la ora 15:30, dar organizatorii au amânat cu 30 de minute startul pentru a intra în adevărat cuplaj cu meciul de baschet masculin CSM Oradea - Universitatea Cluj, programat de la ora 18. Asta, chiar dacă bucureştencele au cerut această decalare pentru a putea prinde acceleratul de seară spre capitală.


CLASAMENT DIVIZIA A - grupa de elită

1. LMK Sf. Gheorghe 2/0 4
2. CSM Satu Mare 1/2 4
3. MCM Târgovişte 2/0 4
4. Baschet ICIM Arad 2/0 4
5. BC Alexandria 1/1 3
6. SCM U Craiova 0/2 2
7. CSM U Oradea 0/2 2
8. Rapid Bucuresti 0/1 1