Câştigătoarea celui de-al şaselea sezon al concursului "Românii au talent", de la Pro Tv, desemnată vineri seară, este Laura Bretan, o fetiţă în vârstă de doar 13 ani care a reuşit să îi uimească pe români cu vocea ei unică. Micuţa a făcut spectacol şi la "America’s got talent", unde a ajuns în semifinale, şi are origini în Bihor.

Potrivit site-ului adevarul.ro, părinţii copilei s-au născut aici, însă ea s-a născut în SUA. Fetiţa cântă de mică, de la doar 4 ani, iar în timp a ajuns la performanţe de necrezut. Deşi firavă şi la o vârstă fragedă, copila a reuşit să impresioneze pe cei care îi ascultă cu o voce clară şi puternică de operă.

La "Românii au talent" copila s-a făcut remarcată încă de la preselecţii, fiind apreciată atât pentru timbrul vocal, cât şi pentru modestia de care a dat dovadă. Laura s-a înscris la "Românii au talent" îndrumată de bunicul ei, cea mai mare dorinţă a lui fiind să o vadă pe scenă. "Să fiu pe scena de la «Românii au talent» este un vis foarte mare şi bunicul meu a vrut să fiu aici şi să mă vadă. Cânt pentru el", a explicat micuţa la audiţii.

Vineri seară, Laura i-a uimit încă o dată pe români cu vocea sa unică (video 1) iar juraţii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat îndelung. Mica artistă a cântat, acompaniată de o orchestră, aria Vissi d’arte din Opera Tosca de Puccini şi a creat un moment emoţionant cu care a reuşit să ajungă rapid la sufletele tuturor.

Când a aflat rezultatul votului, Laura a declarat cu lacrimi în ochi: "Sunt foarte emoţionată. Nu am crezut niciun moment că aşa ceva e posibil, nu am cuvinte să explic ce s-a întâmplat în seara asta. E un vis şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, m-au susţinut şi au avut încredere în mine şi în talentul meu", a spus ea.

Ea a primit un CEC de 120.000 de euro, însă parcursul ei nu se opreşte aici. Pe 31 mai (video 2), Laura a făcut senzaţie şi la "America’s got talent", unde "butonul de aur" a trimis-o până în semifinale.

Potrivit site-ului Libertatea.ro, Laura a fost îmbrăcată la fel ca la audiţiile din România şi a interpretat impecabil pe scena "Americanii au talent", unde abia a început sezonul 11, "Nessum dorma", arie făcută celebră de legendarul tenor  Luciano Pavarotti.  Prestaţia ei a dus-o direct în semifinală, primind primul buton de aur din sezon. Publicaţii din Franţa, Norvegia, Italia, Spania, Israel sau Argentina au doar cuvinte de laudă la vocea incredibilă a micuţei, comparând-o cu Maria Callas.

În prezent, Laura Bretan locuieşte şi studiază în Chicago, unde tatăl ei lucrează în domeniul construcţiilor, iar mama are grijă de copii. I-a plăcut să cânte de mică, talentul moştenindu-l de la mama ei. De câţiva ani ia lecţii de bell canto la Chicago Symphony Orchestra, fiind îndrumată de o artistă lirică din România şi interpretând mai multe genuri de muzică, de la operă până la pop, trecând de la clasica "La Bohème" la cântece din repertoriul unor artişti precum Celine Dion şi Josh Groban.