Fekete Zoriţa Adriana, căreia apropiaţii îi spuneau Bianca, a dispărut de acasă duminică după amiază, când a ieşit din curte şi nu s-a mai întors. Era pentru a doua oară când dispărea într-o săptămână, pe 3 iunie, prima oară, ea fiind găsită de către părinţi la aproximativ un kilometru de casă.

Potrivit unui comunicat transmis de inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, efective lărgite de poliţişti, jandarmi, pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, dar şi localnici voluntari, au căutat-o pe fetiţă timp de trei zile, prin împrejurimi.

Pentru că nu au găsit-o, "s-a conturat ipoteza că ea s-ar fi putut îneca în Pârâul Vida, care curge la limita pădurii din localitatea Dobreşti". Şi aşa a şi fost. Trupul copilei a fost găsit fără suflare, miercuri după amiază, la aproximativ cinci kilometri de casă, între localităţile Luncasprie şi Sitani, de către o echipă de scafandri de la ISU Crişana.

Fetiţa se afla lângă un stăvilar din albia Pârâului Vida, la aproximativ 50 de centimetri sub apă, acoperită de crengi.

Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei, dar poliţiştii afirmă că "în urma examinării sumare a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violenţă, în cauză neexistând suspiciuni de omor".