O fetiţă de doi ani din comuna Gherăeşti, judeţul Neamţ, a ajuns la spital în comă după ce femeia care avea grijă de ea a bătut-o. Enervată de plânsul copilului, "bona" a lovit-o atât de tare, încât micuţa s-a lovit cu capul de masă şi a leşinat.

Micuţa a ajuns la spital, iar în urma examinării, medicii au observat că nu era la prima lovitură puternică la cap."O examinare mai atentă a relevat mai multe echimoze, cu diferite vârste, la nivelul extremităţii encefalice, dar şi la nivelul trunchiului şi a membrelor. În practică este vorba despre Sindromul de copil bătut", a declarat pentru Realitatea Tv Lucian Cernahoschi, medic UPU al Spitalului "Sf. Maria" din Iaşi.

Deşi fetiţa era în stare gravă, medicii afirmă că a reacţionat bine la medicaţii şi a devenit conştientă. "Fetiţa a reacţionat bine, şi-a mai revenit, faţă de starea în care a venit a evoluat, acum este conştientă", a precizat ulterior purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie unde este internată micuţa, Florin Grămadă.

Fetiţa locuia cu un unchi, iar acum o veghează bunica ei, deoarece părinţii sunt plecaţi să muncească în Italia.

Poliţia Neamţ şi Protecţia Copilului au început deja o anchetă, iar femeii i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Felomena Blăjuţ, femeia care a lovit-o pe copilă, o mai avea în grijă şi pe verişoara micuţei.