Ambra, fetiţa interpretului Călin Pop, a fost vedeta tradiţionalei gale "Give Peace a Chance", organizate joi seară de Rock Filarmonica, în Cetate, la 70 de ani de la ziua în care avionul US Force Enola Gay lansa prima bombă atomică peste oraşul japonez Hiroshima, omorând peste 66.000 de oameni şi rănind alţi 69.000.

Început la ora 18.15, pe o căldură toridă, spectacolul a durat circa 4 ore. "Este cel mai longeviv concert din Romania", a spus gazda Florian Chelu. "Nu putem refuza pe nimeni care vrea să cânte cu noi", s-a "scuzat" artistul, care încă după prima piesă a declarat că "timpul ne presează".

Momentul fetiţei lui Călin Pop a fost spre final, dar a meritat aşteptarea. În vârstă de numai 7 ani, Ambra (Grupul Vivere) a urcat pe scenă sigură pe ea şi a cântat o piesă tatălui ei, "Azi tu eşti", iar spre finalul melodiei, chitaristul chiar a venit pe scenă lângă ea şi a îmbrăţişat-o.

Ambra s-a remarcat, mai apoi, şi în duetul Călin Pop - Florian Chelu. Cei doi au interpretat împreună "Scrisori iubite", de la Celelalte Cuvinte, în memoria lui Florian Pittiş (video 1), şi "Pastel (Aproape Sonet)" (video 2), de pe volumul "Sonet bihorean" al Rock Filarmonicii.

Pe tot parcursul recitalului, micuţa a dansat dezinvoltă şi energică, arătând că se simte în largul ei pe scenă încă de pe acum.

Între artiştii care au cântat pe scena teatrului de vară din Cetate s-a numărat inclusiv Octavian Bud, fost interpret la Cenaclul Flacăra. De remarcat a fost şi momentul solistului Sergiu Nica, interpret al melodiei Yesterday, de la Beatles, dar şi al unei compoziţii proprii. Un alt moment inedit a fost şi duetul Florian şi Iuliana Chelu cu melodia "Amorul Meu", pe un text de Iosif Vulcan​, care s-a terminat cu un pupic al celor doi soţi, în aplauzele celor prezenţi.

Chiar dacă la final au rămas mult mai puţini, circa 300 de spectatori s-au perindat în amfiteatru pe durata celor 4 ore de spectacol.