Se pare că micuţa de 9 ani se juca în curte duminică seară, când câinele lup al unui vecin a sărit la ea şi a muşcat-o. Medicii de la Ambulanţă sosiţi să îi acorde primul ajutor au transportat-o imediat la Spitalul Orăşenesc Aleşd.

"Are o plagă cam de un centimetru, în regiunea genitală, în zona vezicii urinare. Nu prezintă probleme deosebite şi nu i-a fost afectat niciun organ. Deocamdată fetiţa va rămâne internată, face tratament, iar apoi va trebui să se prezinte periodic la control", a explicat BIHOREANULUI dr. Kovacs Francisk, directorul medical al spitalului, care s-a ocupat de caz.

Dacă proprietarul nu va putea prezenta buletinul de analize al câinelui agresiv, micuţa va fi transportată cu o ambulanţă la Secţia de Boli Infecţioase de la Oradea, pentru a i se administra un vaccin antirabic.

"Poliţiştii din Borod au fost sesizaţi luni dimineaţă de un membru al familiei şi efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs fapta, urmând să fie luate măsurile care se impun", a afirmat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cert este că proprietarul câinelui e pasibil chiar de închisoare, deoarece, potrivit legii, "neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani".

"În plus, din punct de vedere civil, trebuie să plătească toate despăgubirile", a precizat avocatul Mircea Ursuţa.