Jocul beneficiază de un simulator în care poţi alege hainele, tipul de comportament şi viaţa unui unei fete tinere. My Minx şochează, însă, prin opţiunile disponibile jucătoarelor. Micuţele care aleg să se joace pot adopta orfani, pot îmbrăca caracterul ales în lenjerie sexy şi ţinute provocatoare, se poate merge în cluburi şi în căutare de bărbaţi, iar dacă personajul are o aventură de o noapte, în joc există prezervative virtuale sau chiar pilula de a doua zi.

Fără introducerea unei limite de vârstă, jocul poate fi jucat de fetiţe de toate vârstele, chiar şi cele de 7 ani, aşadar jocul a atras proteste ale asociaţiilor de părinţi.

Lansat cu puţin timp înainte de Crăciun, „Minx" are deja 20.000 de membrii. Creatorii sunt acuzaţi de părinţi că jocul transmite un mesaj greşit copiilor, forţându-i pe aceştia să crească şi distrugându-le inocenţa.

Compania producătoare susţine că jocul este inofensiv: "Jocul îi învaţă câte ceva despre lume, făcând haz de adopţiile vedetelor. Metodele contraceptive sunt doar o parte din joc şi nu le încurajăm pe fetiţe să le folosească", susţin reprezentanţii Blighty Arts, compania creatoare a Minx.