Ficatul de pui congelat produs în Polonia şi comercializat de Copanex este retras din magazinele Penny din România, inclusiv din cele din Bihor, după ce s-a descoperit că produsul este contaminat cu bacteria Salmonella. 

Este vorba despre lotul 021121, produs pe 17 august 2021 şi care expiră pe 17 februarie 2023.

"Vă informăm că societatea COPANEX SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului menţionat mai sus, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella enteritidis", se arată într-un comunicat comun transmis de Copanex şi Penny şi publicat pe site-ul ANSVSA. 

Persoanelor care au cumpărat produsul li se recomandă, bineînţeles, să nu-l consume, ci să îl distrugă sau să-l returneze în oricare magazin Penny. 

"Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. COPANEX SRL îşi cere scuze pentru neplăcerile create! Dacă aveţi intrebări, vă rugăm să contactaţi COPANEX SRL la office@copanex.ro", se arată în informare. 

Ataşată informării este și o listă cu magazinele Penny în care a fost distribuit produsul şi, în acelaşi timp, în care poate fi returnat.

Lista include 3 magazine din Oradea (str. Tudor Vladimirescu, str. Grigore Moisil, blvd. Ştefan cel Mare), Beiuş (Calea Bihorului), Aleşd (str. Ciocârliei) şi Ştei

Aceeaşi firmă, Copanex, a retras pe 27 noiembrie pipote de pui, produs congelat, din magazinele Penny fiindcă şi în acestea fusese descoperită Salmonella enteritidis. 

Informarea oficială publicată pe site-ul ANSVSA: