Peste 18.000 de copii bihoreni ar putea primi, începând din februarie, un tichet social în valoare de 50 de lei lunar, cu care părinţii lor pot cumpăra alimente, produse de igienă sau îmbrăcăminte.

Tichetele se vor acorda în baza Legii 248/2015 copiilor care provin din familii sărmane, în care venitul lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească de două ori venitul minim garantat pentru o persoană singură, ceea ce înseamnă 255 de lei. Totodată, o condiţie obligatorie este ca micuţul să nu absenteze de la grădiniţă nemotivat.

"În judeţul Bihor sunt 18.029 preşcolari eligibili, iar cei care se încadrează în condiţiile prevăzute de metodologie vor primi tichetele sociale în valoare de 50 de lei", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Claudiu Damian.

Cererea pentru aceste tichete va fi depusă de părinţi sau de reprezentantul legal al copilului la primăria oraşului sau comunei în care locuiesc. Pe 5 februarie, reprezentanţii IŞJ Bihor, ai grădiniţelor şi ai primăriilor din Bihor vor lua parte la un instructaj la Prefectură, vizavi de modul de acordare a acestor tichete sociale.