Salvamontişii bihoreni au intervenit din nou în ajutorul turiştilor. De data aceasta, echipajele Salvamont Salvaspeo au fost chemate să ajute o turistă din Ungaria, care şi-a rupt piciorul în timp ce urca spre punctul de Belvedere "Piatra Bulzului", de pe traseul turistic Meziad - Barajul Leşu, munţii Pădurea Craiului. 

Femeia avea o entorsă severă la nivelul gleznei, probabil asociată cu o fractură, şi o plagă hemoragică, ea fiind predată echipajelor de Ambulanţă şi transportată la spital.

Accidentul s-a petrecut vineri după amiază, apelul de urgenţă fiind făcut la numărul 112 în jurul orei 14. 

"Pentru această intervenţie a fost dislocată patrula Salvamont aflată în serviciul de permanenţă la Punctul Salvamont din Camping-ul "Casa Zenovia", com. Şuncuiuş, şi un echipaj de urgenţă constituit la Oradea. În paralel, S.A.J. Bihor a dislocat, pentru această intervenţie, o ambulanţă de la staţia din Bratca În jurul orelor 14:45 primul echipaj Salvamont a joncţionat cu echipajul S.A.J. Bihor, salvatorii deplasându-se la victimă", au precizat reprezentanţii Salvamont Salvaspeo.

După acordarea prim-ajutorului medical, turista a fost imobilizată şi evacuată pînă la drum, iar în jurul orelor 16 a fost urcată în Ambulanţă şi transportată la spital.