Primii pași în domeniul agriculturii și protecției mediului înconjurător încep la Facultatea de Protecția Mediului. Cadrele didactice de aici vă vor parte a generației care schimbă viitorul!

În cadrul celor 11 programe de licență și 7 programe de master, viitorii noștri studenți vor dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aborda domenii care țin de cercetare agricolă, consultanță agricolă, producție agricolă, industria alimentară, controlul calității alimentelor, siguranța alimentară, protecția mediului, silvicultură, managementul resurselor naturale, zootehnie, educație pentru mediu.

În următorii șase ani, țara noastră va trebui să realizeze obiectivul 2, Foamete „Zero”, al Agendei 2030 realizate de ONU. Eradicarea foametei, asigurarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției și promovarea unei agriculturi durabile sunt prioritare.

Dacă ne dorim o societate mai bună, atunci trebuie să realizăm importanța agriculturii și faptul că avem o șansă la a produce schimbarea și a contribui la bunăstarea generală. Eficiența agricolă şi limitarea deșeurilor alimentare sunt lucruri care vor fi învățate în cadrul Facultății.

Ești preocupat de schimbările climatice, de gestionarea resurselor pădurii, de combaterea crizei alimentare? Alături de noi, vei găsi răspunsurile la aceste provocări.

Dobândirea de cunoștințe, găsirea de răspunsuri la întrebări și posibilitatea de a pune în practică ceea ce veți învăța se va face prin accesul la laboratoare moderne și prin colaborarea cu agenți economici, unde toți studenții vor putea face stagii de practică.

Facultatea de Protecția Mediului este și locul excelent pentru a cunoaște noi persoane care îți împărtășesc pasiunile și o ocazie de a lua parte la proiecte internaționale, să experimentezi viața ca student în alte țări europene, șansă asigurată în cadrul Alianței EUGREEN, din care face parte Universitatea din Oradea, și prin mobilitățile Erasmus.

Dacă vrei să contribui la dezvoltarea durabilă a societății noastre și a regiunii, acum și aici ai această oportunitate.

Conf.univ.dr.ing. Cristina Maria Maerescu
Decan, Facultatea de Protecția Mediului

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!