În acest sfârşit de săptămână, în Piaţa Unirii va poposi caravana SMURD "Fii pregătit", adică un centru mobil de şcolarizare.

Astfel, sâmbătă şi duminică, doritorii vor putea participa gratuit la cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor. Cursurile vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundaţii, incendii — şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. De asemenea, vor fi organizate cursuri de prim-ajutor.

Cursurile vor începe din două în două ore, în intervalul 10-18. O serie va cuprinde 40 de cursanţi, iar doritorii trebuie să se înscrie înainte, completând formularul de pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD

Pornită într-un periplu prin România, după popasul la Oradea, Caravana SMURD va ajunge la Alba Iulia şi Sibiu (2-4 septembrie), Bucureşti (9-10 septembrie), Buzău (17-18 septembrie), Bacău (24-25 septembrie), Piatra Neamţ (1-2 octombrie), Iaşi (8-9 octombrie), Botoşani (14-15 octombrie) şi Suceava (22-23 octombrie).