Principesa Irina, fiica regelui Mihai, va fi judecatã în stare de libertate în procesul în care este acuzatã de organizarea ilegală a unor lupte cu cocoşi, a decis o instanţă din statul american Oregon, potrivit Mediafax. Procesul ar urma să înceapă pe 15 octombrie.

Irina Kreuger Walker şi soţul ei John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în comitatul Coss, sunt acuzaţi că au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada aprilie 2012 - mai 2013, obţinând un profit de aproximativ 2.000 de dolari pe zi.

Acuzaţiile împotriva lor sunt organizarea unui sistem ilegal de jocuri de noroc şi conspiraţie pentru încălcarea Legii statale privind protecţia animalelor.

John şi Irina Walker, împreună cu vecinii lor, sunt acuzaţi de organizarea unor jocuri de noroc ilegale şi sacrificarea ilegală a unor animale, prin luptă, la ferma soţilor Walker din comitatul Morrow. Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Într-un comunicat, Majestatea Sa Regele Mihai I a anunţat că "a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României".

"Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz". Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, "aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment", se mai arată în comunicat.

Citeşte mai mult în articolul: Scandal în Casa Regală a României: Principesa Irina a fost arestată în SUA