Filarmonica de Stat îi invită pe orădeni la ultimul concert din stagiunea 2012-2013, care va avea loc joi, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok. Concertul va fi dat de Orchestra Simfonică de Suflători, dirijată de Orosz Janos, care a pregătit mai multe suite deosebite pentru spectatori.

"La fel ca la concertele anterioare, repertoriul este foarte colorat şi destinat tuturor vârstelor", au precizat, într-un comunicat, reprezentanţii Filarmonicii Oradea. Publicul va putea asculta suita pentru orchestră de suflători de Hidas Frigyes, una de Tielman Susato Danserye, care prezintă atmosfera Renaşterii şi Valsul din Suita de Jazz de Shostakovich, prezentată ca fiind preferata publicului la alte concerte.

De asemenea, organizatorii au selectat şi suite cu "avânt tineresc". Este vorba de piesa Benny Goodman Memories compusă în memoria lui Benny Goodman, cel mai bun clarinetist din toate timpurile, o culegere din muzica lui Santana şi piesa The Blues Brothers Revue, adică muzica filmului cu acelaşi nume.

Pe de altă parte, în cadrul unei conferinţe susţinute miercuri, directorul Filarmonicii, Todor Albert, cât şi directorul artistic Vasile Foica au caracterizat stagiunea 2012-2013 ca fiind una bogată în spectacole şi cu invitaţi de renume. În total, melomanii au urmărit 40 de concerte cu orchestră, din care şapte vocal-simfonice, printre cele mai populare fiind cele cu muzică de filme, Gala de Operă şi Concertul de Anul Nou. De asemenea, Orchestra Filarmonicii a ţinut 28 de concerte educative.

"Considerăm că stagiunea trecută a fost una mai bună decât celelalte. Am avut un procent de ocupare a sălii, în medie, de 70%. Totuşi, vechea mea doleanţă este faptul că tinerii nu prea vin la concertele noastre, nici măcar cei care studiază în domeniu", a declarat Todor Albert, adăugând că nici promoţiile puse la dispoziţie de Filarmonică, precum oferirea de bilete gratuite la aducerea mai multor elevi ori studenţi, nu au avut succes.