Filarmonica Oradea îşi aşteaptă joi doritorii la concertul orchestrei simfonice cu invitaţi speciali din Turcia, dirijorul Alpaslan Ertungealp, şi din Olanda, violonistul Călin Mircea, care vor interpreta lucrări de Şostakovici şi Rahmaninov.

Joi, la ora 19, în Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat, melomanii se vor putea delecta cu Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în la minor, op. 77, compus de D. Şostakovici în 1956, şi cu Simfonia I în re minor, op. 13, de S. Rahmaninov, fidel continuator al stilului post-romantic şi al tradiţiei ruse. Invitaţii speciali vor fi de această dată dirijorul Alpaslan Ertungealp din Turcia şi violonistul Călin Mircea din Olanda.

Solistul invitat s-a format la clasa de vioară a profesoarei Dorothea Waldinger, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi a continuat studiile în Anglia şi Germania. Dirijorul turc Alpaslan Ertungealp şi-a făcut studiile la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta şi este fondatorul şi directorul artistic al Cursurilor Internaţionale de măiestrie în dirijat de la Szolnok. Ambii invitaţi deţin numeroase premii internaţionale.