Joi, de la ora 19, porţile Filarmonicii de Stat se vor deschide pentru un nou concert simfonic.

De această dată, iubitorii de muzică cultă se vor putea bucura de compoziţiile lui W.A. Mozart: Divertisment în Si bemol major, K. 137 Simfonia nr. 41 "Jupiterˮ în Do major, K. 551, şi J.S. Bach: Dublu concert pentru două viori, în re minor, în interpretarea Orchestrei simfonice orădene şi a soliştilor Vlad Răceu şi Nagy Kalman.

"Având peste cinci sute de recitaluri şi concerte în palmares, Vlad Răceu este considerat unul dintre cei mai apreciaţi violonişti ai generaţiei sale. Interpretările sale se remarcă prin tehnică desăvârşită şi timbralitate apropiată intonaţiei vocii umane", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Acesta a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, iar la 8 ani a debutat alături de Orchestra Filarmonicii din Satu Mare, a studiat la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, unde în prezent este lector. Participă la festivaluri naţionale şi internaţionale, susţine cursuri de măiestrie, este membru fondator al "Transylvanian Piano Trio", iar din 2019 este solist concertist al Filarmonicii "Dinu Lipatti" Satu Mare.

Nagy Kálmán este din Târgu-Mureş unde a şi început studiul muzicii. Este membru al orchestrei Filarmonicii "Transilvania" din Cluj, concert-maestru al Orchestrei "Classica" din Cluj, membru al Filarmonicii din Ţinutul Secuiesc, al Cameratei Romanica, al Orchestrei de Cameră "Noua Transilvania", al Orchestrei Festival "London Bucharest". Din 2013 este concert-maestru al Filarmonicii de Stat Oradea, iar din 2015, membru fondator, concert-maestru şi conducător artistic al orchestrei de cameră Camerata Michael Haydn.