Primul concert simfonic al noii stagiuni 2020-2021 a Filarmonicii de Stat Oradea, susținut în sala Enescu-Bartok, se va desfășura joi, 17 septembrie, începând cu ora 19. Este și primul concert care are loc în interior după decretarea stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Programul concertului cuprinde: Octet pentru suflători de alamă de M. R. Delalande - J.F. Taillard, Concert pentru vioară și orchestră nr. 5 în La Major de W. A. Mozart, Simfonia nr. 9 în do minor pentru coarde de F. Mendelssohn - Bartholdy. Solistă va fi Simina Croitoru (vioară), iar dirijor Romeo Rîmbu.

Concertul de joi va fi dublat de cel susținut vineri, de la aceeași oră, pentru ca melomanii să poată participa în număr cât mai mare, dat fiind că gradul de ocupare nu poate depăși 50% din capacitatea sălii.

Ambele evenimente se vor desfășura în regim special, cu respectarea tuturor măsurilor și regulilor stabilite pe perioada stării de alertă, cum ar fi: măsurarea temperaturii, purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5 metri, primele două rânduri din fața scenei vor rămâne libere, iar fiecare al doilea scaun va rămâne neocupat.

Deocamdată nu vor fi emise abonamente, doar bilete, care pot fi achiziționate la casieria Filarmonicii, de luni până vineri, între orele 11 și 16 sau începând cu o oră înainte de concert.