Cadmiel Boţac, concurent în 2018 la "Românii au talent", va urca pe scena Filarmonicii de Stat Oradea, iar concertul înregistrat va putea fi vizionat online, începând de vineri, pe pagina de Facebook a instituţiei, dat fiind că evenimentele cu public sunt interzise în Oradea, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă Covid-19.

Melomanii pot urmări astfel de acasă 5 dansuri baroce din colecţia "Terpsichore" de M. Praetorius – ar. J. Horváth, Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în sol minor, op. 25, de F. Mendelssohn-Bartholdy şi Simfonie de Cameră de E. Wolf-Ferrari.

Dirijorul invitat Horváth József dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, fondator şi director artistic al Orchestrei Classica din Cluj-Napoca, prin care doreşte să promoveze tinerii muzicieni din Transilvania.

De la o vârstă fragedă, 4 ani, a început studiul pianului solistul invitat Cadmiel Boţac, remarcat de timpuriu, la 6 ani câştigând deja un prim concurs naţional. Formarea sa artistică s-a conturat prin cursurile de măiestrie urmate la Salzburg şi Viena, iar de-a lungul anilor a dat recitaluri pe scene mari din întreaga lume şi a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Un eveniment important în evoluţia tânărului artist a avut loc la Concursul Internaţional "Astana Piano Passion" din Kazahstan (2014), unde a obţinut Premiul I, fiind apreciat în mod deosebit de renumitul pianist Denis Matsuev, care l-a invitat să susţină un recital chiar la reşedinţa sa.

În prezent Cadmiel Boţac, 22 ani, este masterand la Academia de Muzică şi Arte din Viena, la clasa profesorului şi pianistului Stefan Arnold.

Mulţi însă l-au cunoscut şi s-au convins de valoarea sa urmărindu-i prestaţia la emisiunea "Românii au talent", ediţia din 2018, acolo unde a impresionat juriul primind patru de "Da".

Cântăreaţa Andra a exclamat la finalul recitalului: "S-a terminat prea repede. Mai vreau!", iar Andi Moisescu a spus ca a cântat precum joacă Messi când are o zi bună.

"Cel mai frumos compliment l-am primit de la Andi Moisescu. El a comparat prestaţia mea cu prestaţiile fotbalistului meu preferat, Messi, fotbalul fiind o mare slăbiciune de-a mea!", a spus Cadmiel într-un interviu pentru revista life.ro.