Ştirea că numărul de luni al BIHOREANULUI a fost cumpărat en-gros din chioşcuri din cauza scandalului amoros dintre pedelistul Mircea Matei şi Simona Iancu pe bani publici a fost preluată şi de presa naţională.

Contactat de Realitatea.net să prezinte un punct de vedere referitor la scandalul în care este implicat partidul pe care îl reprezintă, senatorul Petru Filip, preşedinte demisionar al PDL Bihor dar şi vicepreşedinte la nivel naţional, a respins ideea că ziarul ar fi fost cumpărat de pedelişti. "Habar n-am despre asta. Eu am fost plecat din ţară câteva zile. Nu ştiu. Am citit pe internet, pe site-ul Bihoreanul. E o chestie care ţine de viaţa privată şi nu văd cum ar putea să fi fost implicat partidul", a declarat senatorul.

Totodată, Filip a afirmat că e "o prostie" să cumperi tot tirajul unui ziar. "Nu ştiu cât adevăr e acolo, nu am discutat cu colegii mei, nici colateral. Ce rezolvi? Mai trag apoi un tiraj, două... Nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu mi se pare o acţiune normală", a declarat Petru Filip.

Pentru prima oară în existenţa sa, săptămâna aceasta BIHOREANUL a fost nevoit să retipărească integral o ediţie. Articolul care arăta că directoarea adjunctă a ITM, Simona Iancu, se dedulceşte pe bani publici la Bucureşti cu pedelistul Mircea Matei, secretar de stat, a deranjat atât de tare încât personaje rămase anonime au "confiscat" ziarul, cumpărând aproape tot tirajul din chioşcurile orădene. De marţi, cititorii au putut găsi la tarabe un nou tiraj, iar de joi articolul este şi pe internet.

Citeşte pe această temă articolul de pe Realitatea.net: "Bihoreanul" de luni s-a "evaporat" în urma unui scandal sexual PDL şi articolul de pe Paginademedia.ro: Tirajul Bihoreanul, cumpărat în bloc de protagoniştii unui scandal amoros