După ce în 2010 s-a făcut de pomină, încurcând bilele la votarea moţiunii de cenzură pentru căderea Guvernului Boc 3, fostul primar al Oradiei, Petru Filip, acum ditamai vicepreşedinte al Senatului, o comite din nou.

Don Pedro a dat în judecată Prefectura Bihor, adică instituţia care reprezintă Guvernul în judeţ, nemulţumit fiind că trebuie să achite o taxă de înmatriculare prea mare, zice el, adică de 6.000 euro, pentru gipanul Land Rover pe care taman ce l-a cumpărat cu 18.000 euro.

Întrebat de jurnalişti dacă nu cumva a votat şi el majorarea taxei de poluare, Filip a răspuns senin că nu ştie şi a dat vina pe Guvernul Tăriceanu, spunând că acesta a inventat-o, fără a mai spune că a făcut-o la ideea colegei sale de partid, Sulfina Barbu, care era ministra Mediului.

Cert e că, până la soluţionarea procesului intentat tocmai împotriva Guvernului pe care îl susţine, fostul primar îşi va ţine jeep-ul cu numere provizorii. Mai ştii, poate vin liberalii la putere, să desfiinţeze Hotărârea de Guvern ce-l obligă la plata bănetului pe care, altminteri, Filip nu l-ar putea aduna decât prin clasica metodă Boc: strângerea curelei! Săracul...