PDL şi UDMR s-au împărţit săptămâna trecută pe funcţii, o surpriză fiind faptul că democrat-liberalii au decis să păstreze conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, cedând, în schimb, aliaţilor unguri instituţii considerate „grele", precum Direcţia Finanţelor Publice.

Decizia privind DSP a fost considerată bizară de mai mulţi comentatori, având în vedere, pe lângă deficitul de imagine pe care îl aduce o instituţie de care toată lumea e nemulţumită, şi faptul că pedelistul Marius Pîrcioagă este el însuşi un personaj controversat în sistem, contestat de mai mulţi medici, care îl acuză de faptul că este dictatorial, deprofesionalizat şi că îşi promovează propriile interese din funcţia pe care o deţine.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii a ajuns condus de senatorul udemerist de Bihor Cseke Attila, iar Uniunea avea un candidat puternic la şefia acestei instituţii, pe doctorul Ladislau Ritli, care a mai ocupat această funcţie şi a fost apreciat ca şi conducător al DSP Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL dacă nu ar fi fost mai bine pentru sănătatea bihoreană să cedeze conducerea DSP, ţinând cont de context, preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, a spus că „noi considerăm că domnul Pîrcioagă şi-a făcut treaba, iar afirmaţia că este controversat vă aparţine şi trebuie să o probaţi". „Legat de alte aprecieri, pe cine ar fi putut UDMR să pună în funcţie, nu ştiu... nu am avut discuţii de genul acesta cu UDMR", a spus Filip, afirmând că „negocierea pe instituţii, nu pe persoană" a fost singurul criteriu în discuţiile cu partenerii udemerişti.

Referitor la faptul că PDL a cedat conducerea Finanţelor Publice, Filip a spus că într-o asemenea negociere „nu poţi să le ai pe toate", afirmând că PDL îşi asumă aceste rezultate. „Direcţia de Finanţe nu a fost a noastră nici când am fost cu PSD-ul. Nu-mi pun problema regretelor, le las pe mai târziu", a conchis liderul PDL Bihor.