Întrebat de BIHOREANUL dacă "e în cărţi", pentru funcţia de premier al României, aşa cum susţinea Dan Diaconescu, senatorul Petru Filip a negat că acest lucru ar fi fost adevărat. "Da' de unde! Nu ştiu de unde a scos-o. Nu îl cunosc, nu am vorbit niciodată. Nu ştiu de unde a primit dumnealui aceste informaţii, dar nici măcar nu îmi ştia funcţia corectă. A zis că sunt europarlamentar", a spus Filip.

În urmă cu două săptămâni, patronul OTV declara într-o emisiune la Realitatea TV că ştie numele viitorului premier al României, care va fi desemnat de Traian Băsescu. "În cazul în care domnul Emil Boc va asculta rugăminţile şefului statului şi va demisiona, este Petru Filip, fost primar de Oradea, actual eurodeputat PDL. El va fi numit de Traian Băsescu să formeze noul cabinet", a declarat Dan Diaconescu. Greşeala făcută de Diaconescu este faptul că Petru Filip nu este eurodeputat, ci senator în Parlamentul României.

După cum se ştie, săptămâna trecută Filip a fost votat vicepreşedinte al Senatului. El fusese ales în colegiul uninominal 3 din Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor şi era şi preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Senat.

"Am rămas membru al acestei comisii, dar am renunţat la funcţia de vicepreşedinte, pentru că ar fi fost complicat să mă ocup şi de asta, mai ales că lucram cu trei ministere: internele, mediul şi dezvoltarea, şi volumul de muncă era foarte mare", a mai declarat senatorul, amintind că va răspunde de relaţia Parlamentului României cu cel European şi va coordona comisiile economice la nivelul Parlamentului.

Totodată, din funcţia pe care o deţine, Petru Filip va participa şi la deciziile luate în Biroul Permanent al Senatului.