După ce presa centrală a dat ca sigură emigrarea sa la PNL, senatorul Petru Filip a afirmat că încă nu a devenit membru PNL, recunoscând, însă, că, vrea să plece din PDL, "din motive personale".

"Am de gând să fac acest pas (n.r. să plec din PDL). Nu ştiu când am să-l fac. Azi, mâine, poimâine, o să văd. În mintea mea există această variantă", a declarat luni Filip, televiziunilor din Capitală.

"E o decizie pur personală, nu are nicio conotaţie de o altă natură. Sunt în politică de foarte mulţi ani, am trecut prin momente dificile, din trei mandate de primar, două şi jumătate am fost de opoziţie. Cunosc foarte bine viaţa şi dintr-o parte şi din alta. Nu e vorba de oportunitate, de traseism, e o decizie personală", a mai spus vicepreşedintele Senatului.

Întrebat dacă, aşa cum s-a scris în presă, a bătut palma cu liberalii pentru ca aceştia să voteze proiectul de lege privind universităţile private, iniţiat de el, respectiv dacă a avut discuţii privind trecerea la PNL sau PSD, Filip a răspuns: "Proiectul de lege va fi discutat în plen şi va fi votat sau nu. Am avut discuţii cu toţi cei din spectrul politic, pentru că până la urmă am avut relaţii bune şi echilibru în toate perioada de senator".

Întrebat şi dacă va vota sau nu moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ungureanu, senatorul a mai spus că "până la moţiunea de cenzură mai sunt încă destul de multe zile".

În tot acest timp, presa centrală continuă speculaţiile pe această temă, spunând că Filip ar negocia, de fapt, cu PSD.