De la sfârşitul săptămânii trecute, PSD Bihor are noi şefi. Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei, format din preşedinţi, vicepreşedinţi şi primarii PSD din judeţ, s-a reunit vineri, pentru a-şi numi noi lideri, fără însă ca acest "detaliu" să fi fost comunicat în mod public.

BIHOREANUL a aflat că, în această formulă, BPJ l-a numit pe fostul viceprimar PDL al Oradiei, în prezent senator de Vrancea, Petru Filip, în funcţia de preşedinte executiv al PSD Bihor. Până acum, această funcţie era ocupată de viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan, care susţine că s-a retras din cauza suprasolicitării.

"Am renunţat la funcţie pentru că sarcinile pe care le am în Oradea nu îmi permiteau să mă deplasez şi în judeţ, în campanie. Domnul Petru Filip dispune de timpul necesar", a declarat Ovidiu Mureşan, marţi, pentru BIHOREANUL.

Pe lângă Filip, Biroul Permanent Judeţean a decis şi numirea apropiaţilor acestuia, Adelina Coste şi Vasile Petruţ, ambii foşti membri PDL, acum dezertaţi la PSD, ca vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene.

În plus, Adelina Coste a primit cadou şi funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei municipale PSD Oradea, condusă de acelaşi Ovidiu Mureşan, ca preşedinte.

Numirile foştilor pedelişti vor fi valabile până la alegerile din PSD Bihor, care vor avea loc în primăvară.

BIHOREANUL a arătat, în urmă cu două săptămâni, că Petru Filip urmează să ajungă în fruntea PSD Bihor, ca preşedinte executiv. Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, nega atunci această informaţie, susţinând că Filip va deveni doar vicepreşedinte al organizaţiei, "pentru că are o experienţă de care putem să ne folosim".

Citeşte pe această temă şi articolul "Filip, arma secretă: Fostul primar va conduce cruciada PSD împotriva lui Ilie Bolojan"