Preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, a declarat vineri că în opinia sa, între UDMR şi PDL la nivel local trebuie să existe o colaborare, „dar nu e absolut necesar să se transforme într-o alianţă". „Există la nivel local o alianţă între UDMR şi PNL şi există premizele ca ea să rămână în continuare. E un lucru pe care îl văd şi îl simt în acest moment", a spus Petru Filip într-o conferinţă de presă.

Filip a spus că, dacă la nivel central s-au stabilit căror partide politice vor aparţine funcţiile de prefecţi şi subprefecţi, în ceea ce priveşte instituţiile deconcentrate „lucrurile sunt puţin mai delicate". Oricum, a spus el, indiferent dacă la nivel local UDMR va încheia o alianţă cu PDL, funcţiile în aceste instituţii vor fi stabilite ţinând cont de conducerea ministerului de care aparţin. „Ele ţin de extinderea Guvernului în teritoriu, nu de structura de putere teritorială", s-a explicat liderul pedelist.

Preşedintele PDL Bihor a mai adăugat că „asta nu înseamnă că nu va fi creat un sistem de comunicare pe probleme şi interese punctuale la nivelul judeţului Bihor" şi a spus că, dimpotrivă, comunicarea între cele două organizaţii politice este necesară „pentru că altfel putem face mai mult rău decât să găsim un sistem de compromis".

Senatorul a mai afirmat că deocamdată nu au existat negocieri cu reprezentanţii UDMR. „Am avut numai discuţii cu domnul Kiss (n.r. Alexandru Kiss, preşedintele UDMR Bihor), dar nu în sensul de negocieri. Deocamdată nu a fost cazul, pentru că nu s-a ajuns, din punct de vedere instituţional, la nicio concluzie", a spus Filip.

Într-o altă ordine de idei, şeful PDL Bihor a afirmat că patru reprezentanţi ai organizaţiei judeţene şi-au exprimat dorinţa de a accede într-una dintre funcţiile disponibile în administraţia centrală, în rândul secretarilor de stat, a directorilor sau preşedinţilor de agenţii. Filip nu i-a nominalizat, însă, motivând că încă e prea devreme. „S-ar putea ca postul care li se potriveşte să nu fie disponibil", a încheiat liderul PDL.