V-ați întrebat vreodată cum arată de sus lucrările la Autostrada Transilvania? BIHOREANUL vă prezintă o filmare cu drona pe șantierul dn Bihor. Angajaţii Trameco, parte a grupului de firme Selina, lucrează la amenajarea lotului lung de 5,3 kilometri dintre Borş şi Biharia.

Șantierul este abia la început, însă, în filmarea realizată pe 3 mai se poate vedea cum utilajele de mare tonaj transportă şi tasează pământul şi materialul de umplutură dincolo de calea ferată Oradea – Satu Mare.

Lucrările de proiectare şi execuţie a lotului 3C3 Biharia – Borş au fost adjudecate anul trecut, în urma unei licitaţii organizate de CNAIR, de asocierea firmelor Vahostav SK (Slovacia) şi Trameco.

Asociaţii şi-au asumat finalizarea lucrărilor în 19 luni şi o perioadă de garanţie de 10 ani pentru suma de 134,2 milioane lei fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane euro.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis pe 15 aprilie ordinul de începere a lucrărilor pentru executarea lotului 3C3, între Borş şi Biharia, de 5,35 kilometri, din tronsonul bihorean de 51 km al Autostrăzii Transilvania, de atunci utilajele Trameco, parte a grupului de firme Selina, extinzându-şi baza de lucru. 

Lucrările derulate până acum vizează amenajarea terenului viitoarei şosele, scop în care excavatoarele au dislocat munţi întregi de pământ fertil de sub viitoarea şosea.

Citiți și articolul „BIHOREANUL pe şantierul autostrăzii: Construirea celor 5,35 kilometri dintre Borş şi Biharia a început cu excavaţii pentru viitoarea fundaţie (FOTO)