Autoritățile italiene au prezentat filmul dublei crime din Italia, căreia i-au căzut victime două românce.

Suspectul celor două crime, care s-au petrecut săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, se numeşte Eduard Omar Nedelcov şi este originar din Botoşani, scrie Libertatea.ro, citând cotidianul Giornale di Sicilia.

Conform reconstituirii făcute de anchetatori italieni, Nedelcov şi un alt român în vârstă de 50 de ani au luat parte la o cină în casa uneia dintre cele două victime, a Deliei Zărniscu, unde, după mai multe pahare de alcool, tânărul a început să devină agresiv şi să-i facă avansuri sexuale femeii. Cei trei ar fi avut discuţii şi despre prietena Deliei, Maria Rus, tânărul aflând astfel că ea locuieşte singură la doar 150 de metri distanţă de casa în care se aflau.

Ulterior avansurilor sexuale, Delia i-a dat afară pe cei doi români. În timp ce bărbatul de 50 de ani s-a îndreptat spre casă, tânărul de 24 de ani a mers la casa Mariei Rus şi a bătut la uşă.

Maria Rus (54 de ani) i-a deschis uşa tânărului fără teamă, iar conform acuzaţiilor, acesta a comis un act de extremă violenţă, bătând-o până la moarte. Deocamdată nu există date dacă cei doi ar fi întreţinut sau nu relaţii sexuale. Anchetatorii susţin, însă, că după ce a omorât-o, acesta a pus trupul fără viaţă pe fotoliul din holul casei şi a dat foc piesei de mobilier.

De la casa Mariei, Omar Edgar Nedelkov s-a întors la casa Deliei, unde ar fi spart uşa de la intrare şi cu ferocitate a ucis-o şi pe femeia de 58 de ani, spărgându-i în cap tot ce i-a venit la îndemână: mobilier mic, piese mai mari de mobilier şi alte obiecte din casă.

După ce ar fi omorât-o, acesta ar fi sunat de pe telefonul femeii la numărul de urgenţă pentru a anunţa moartea celor două şi incendiul din apartamentul Mariei.

Arestarea rapidă a lui Nedelkov şi acuzarea lui a fost posibilă datorită "colaborării oferite de comunitatea românească, formată din muncitori care locuiesc de ani de zile în Italia", după cum au anunţat anchetatorii imediat după arestarea tânărului român, mai scrie sursa citată.

Maria Rus era stabilită de mai mulţi ani în Italia şi se afla în divorţ de soţul ei. În Italia, ea locuia singură şi lucra în agricultură. Delia Zărniscu statea de peste 20 de ani în oraşul Naro şi a fost căsătorită cu un contabil italian care a decedat în urmă cu doi ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!