Un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a fost arestat pentru că și-a omorât părinții, fratele geamăn, sora și nepoata de doar 5 anișori, în satul argeșean Bascov.

Potrivit ziarului Libertatea, care citează surse din anchetă, criminalul a recunoscut oribila faptă, care a șocat întreaga țară, iar așa s-a putut reface filmul crimelor.

Crimă în două acte

Multipla crimă a fost comisă în două acte, scrie Libertatea.ro, citând surse din anchetă. Întâi, luni seară, atacatorul și-a omorât părinții, apoi pe fratele lui geamăn. Acesta din urmă era taximetrist. „Un om liniștit”, l-a caracterizat scurt un vecin.

Agresorul a așteptat până marți dimineață să plece de acasă cumnatul său, apoi și-a omorât sora și nepoata.

Cumnatul suspectului a fost cel care a descoperit cadavrele. Colonel doctor la Spitalul Militar de Urgență din Pitești, bărbatul și-a găsit membrii familiei fără viață, marți, la ora 17, când a ajuns acasă. El a strigat disperat după o vecină: „Vino să mă ajuți, că nenorocitul i-a omorât pe toți”.

Colonelul a sunat la 112, dar apoi polițiștii au intrat cu greu în curte, din cauza unor câini agresivi.

„Imagini de neînchipuit”

Anchetatorii au spus că au văzut „imagini de neînchipuit”. Potrivit șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeș, Dan Manu, victimele au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte.

„Cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte (n.r – ar fi fost ucise victimele). Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului”, a spus Dan Manu.

„Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață”, a mai spus specialistul.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Laurențiu Palaghia, le-a spus și el jurnaliștilor că „imaginile de la fața locului sunt greu de descris”. „Victimele au suferit agresiuni intense. Aș dori să fac și o rectificare, nu a fost vorba de înjunghieri”, a spus Palaghia.

A recunoscut și a povestit cum a făcut

Procurorul a mai declarat că nu există conturat un mobil al crimelor, a confirmat că persoana suspectată nu a fost implicată în situații conflictuale. Suspectul a relatat cursiv despre săvârșirea faptelor, a precizat prim-procurorul.

Suspectul a fost găsit marți seară într-o pădure aflată în apropiere de locuința unde a comis crimele, unde a încercat să se sinucidă. Manu a confirmat că bărbatul se află în evidența unui medic psihiatru, iar cunoscuții au spus că, în general, era o persoană calmă.

O vecină a familiei ucise a declarat pentru Libertatea că suspectul „era un om liniștit, care ieșea rar din casă, de obicei până la magazin”. „Cu vreo lună în urmă, își schimbase comportamentul și refuzase să-și mai ia pastilele”, mai spune aceasta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!