"Morgen", primul lungmetraj al regizorului salontan Marian Crişan, lansat în 2010, premiat la festivaluri internaţionale şi propus de România pentru Premiile Oscar, poate fi văzut pe platforma de streaming Netflix. 

Realizat chiar în oraşul natal al regizorului, Salonta, filmul "Morgen" urmăreşte prietenia neobişnuită dintre Nelu, agent de pază la "Predator Security" într-un supermarket din orăşelul de graniţă, şi un migrant turc care vrea să ajungă în Germania, la familia lui. În peliculă, bihorenii vor recunoaşte mai multe locuri din Salonta şi împrejurimi, dar şi multe expresii neaoşe.

Producţia lui Marian Crişan a obţinut patru premii la Festivalul de Film de la Locarno şi marele premiu al Festivalului de Film din Europa Centrală (CinEast). De asemenea, în 2011, "Morgen" a fost propunerea României pentru categoria "Cel mai bun film străin" a Premiilor Oscar. 

În rolurile principale sunt András Hatházi (Nelu), Yilmaz Yalçin (Behran) şi Elvira Rimbu (Florica, soţia lui Nelu). De asemenea, în peliculă apar şi alţi actori ai Teatrului din Oradea, cum ar fi Răzvan Vicoveanu şi Daniel Vulcu. 

Vezi trailerul filmului "Morgen":

La finalul lunii februarie a acestui an, Marian Crişan – regizor premiat la Cannes pentru scurtmetraj "Megatron" – a lansat un nou film, realizat tot în Salonta. Este vorba despre "Berliner", o peliculă inspirată din manipulările din timpul campaniilor electorale, derulate la nivel mic, într-un orăşel de provincie. Pelicula a avut parte şi de proiecţii de gală la Oradea, în prezenţa unei părţi a echipei de producţie.