"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al orădeanului Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", anunţă Mediafax.

Debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu a avut premiera mondială în secţiunea competiţională New Directors a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian şi a fost distins la Festivalul Internaţional de la Varşovia cu premiul secţiunii 1-2, dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj.

"Câinele japonez", care spune povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de ani mulţi din ţară, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film în competiţia New Europe - New Names a Vilnius International Film Festival (Vilnius IFF) "Kino pavasaris" din Lituania, dar şi cu premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut la ediţia din 2014 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. "Sunt de acord cu propunerea", a glumit actorul. "Acum aştept să văd dacă este luat în seamă, ceea ce nu s-a întâmplat până acum cu filmul românesc. Deci, nu-mi fac niciun fel de speranţă. Filmul este bun şi fără să fie premiat la Oscar", a mai spus Rebengiuc.

Citeşte şi: Poveştile lui Tudor: Un orădean a devenit faimos ca regizor al "Câinelui japonez", cu Victor Rebengiuc în rolul principal (FOTO)