Cuplul William şi Kate va fi subiectul unui nou film, produs de Motion Picture Corporation of America (MPCA), pentru canalul de televiziune Hallmark.

"William & Kate: A Royal Love Story" se va filma în România, la studiourile MediaPro. Ducele şi ducesa de Cambridge sunt protagoniştii unei biografii romanţate, unde cei doi sunt prezentaţi încă de la prima întâlnire, din perioada studenţiei. Filmul următeşte şi stagiul militar al lui William, separarea celor doi, apoi împăcarea, logodna şi aranjamentele de nuntă.

Rolul Reginei Elisabeta a Marii Britanii va fi portretizat de Jane Alexander, actriţă cunoscută pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" şi "Toţi oamenii preşedintelui", pentru care a fost nominalizată la Oscar. Jane Alexander este totodată şi câştigătoarea a două premii Emmy pentru partiturile din Warm Springs, producţie HBO şi Playing for Time, difuzat pe CBS.

Prinţul William va fi jucat de Dan Amboyer, un tânăr actor care a debutat în serialul Lege si Ordine. Aleasa lui, Kate Middelton, va fi interpretată de Alice St. Clair, o frumoasă britanică, aflată la începutul carierei.

Regia este semnata de Linda Yellen, cea care în 1982 a produs pentru CBS The Royal Romance of Charles and Diana, telefilmul cu cel mai mare succes de audienţă din istoria televiziunii, care i-a avut în prim plan pe Prinţesa Diana şi Prinţul Charles.

Filmarile vor începe luna aceasta, iar premiera mondiala este aşteptată cu o săptămână înaintea comemorării a 14 ani de la moartea prinţesei Diana, în luna august a acestui an.