Filosoful orădean Mihai Maci va susţine joi, de la ora 17, în sala mare a Primăriei cea de-a doua conferinţă publică dintr-un proiect inedit iniţiat de Primăria Oradea şi Academia Civică Bihor cu scopul de a readuce în prim plan dialogul şi dezbaterea pe teme de interes. Participarea este gratuită.

Dacă în prima sa conferinţă de acest gen Mihai Maci, lector la Universitatea din Oradea, a abordat tema "Cine sunt marginalii lumii moderne?", de data aceasta, filosoful şi-a construit un discurs "Despre minte şi corp". La fel ca în prima întâlnire, şi participanţii vor fi invitaţi să dezbată ideile expuse de amfitrion.

Lectorul universitar Mihai Maci este cunoscut datorită mai multor analize publicate de-a lungul timpului în presa centrală şi în revistele de cultură. Una anume - "Cum produce şcoala tâmpiţi" -, apărută în luna februarie a acestui an pe contributors.ro, a făcut vâlvă mai mult decât se aştepta.

Materialul pune în discuţie ambiţia sistemului de a crea un om "supradezvoltat" şi "multilateral dezvoltat", de a-i furniza diplome, dar nu şi cunoştinţe, manualele incoerente şi profesorii prost plătiţi, adunând de atunci peste 90.000 de citiri pe internet şi aproape 1.000 de comentarii. "Textul acela l-am scris ca reacţii la situaţii aberante", spune profesorul, tată al unei fetiţe de clasa a VI-a, ea însăşi prizonieră a sistemului.

Citeşte pe această temă şi articolul: Filozofie pentru toţi: Mihai Maci va susţine periodic, la Primărie, conferinţe şi dezbateri pe diverse teme de interes public