Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat rezultatele finale ale concursurilor pentru conducerea şcolilor din judeţ, arătând că din cei 120 de candidaţi, doar 66 vor fi şefi în unităţile de învăţământ.

Din aceştia, 42 sunt directori, iar 24 directori adjuncţi. Printre candidaţii promovaţi se numără profesoara Antonia Nica, promovată ca director la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea, Lucian Cernea, director la Colegiul Tehnic Unirea Ştei, Konrad Erzsebet, director al Liceului Teologic Romano-Catolic Szent Laszlor Orada şi Teodora Pantazi, director la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1 Oradea.

De asemenea, a promovat concursul fostul inspector şcolar general Daniel Negrean (foto), care va fi director adjunct la Colegiul Economic Partenie Cosma. Negrean a mai candidat şi în 2016 pentru această funcţie, dar a picat examenul scris.

Pe lângă cei 66 de directori şi directori adjuncţi, alţi 18 candidaţi au fost declaraţi admişi în urma celor trei probe, dar nu vor ocupa funcţiile dorite pentru că alţi profesori au fost admişi cu punctaj mai mare.