Cei mai buni sportivi ai karate-ului tradiţional românesc vor fi prezenţi timp de două zile la Oradea, la Arena "Antonio Alexe", unde sâmbătă şi duminică sunt programate întrecerile finale ale Campionatului Naţional.

Sunt prezenţi 150 de sportivi, proveniţi de la 23 de cluburi din întrega ţară, calificaţi la această fază în urma interzonalelor din urmă cu două săptămâni de la Iaşi. Printre aceştia se numără şi 13 orădeni, 10 de la clubul orgnizator, CS UAMT Univ. Agora, iar trei de la CS Fudoshin.

Competiţia este adresată seniorilor, tineretului, precum şi juniorilor I şi II, urmând a fi decernate 44 de titluri naţionale, cele 4 categorii de vârstă reunind fiecare câte 11 probe, de kata, kumite sau embu, atât la masculin cât şi la feminin, individual şi pe echipe.

Clubul participant care va acumula cele mai multe puncte ca urmare a desfăşurării întrecerilor îşi va adjudeca şi Cupa UAMT.

Principalii favoriţi ai întrecerilor sunt sportivii clubului Compet Petrolul Ploieşti, pentru locul al doilea în clasamentul general urmând a se lupta CS UAMT Univ. Agora Oradea şi Washi Craiova.

La competiţia, organizată de CS UAMT Agora, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, este prezent pe lângă preşedintele fereraţiei române, sensei Dan Stuparu, şi preşedintele forului european, sensei Vladimir Jorga, deţinător al centurii negre 9 Dan. Acesta va susţine, de altfel, şi trei stagii de antrenament, vineri seară, de la ora 19, la sala de sport a Colegiului "Partenie Cosma", sâmbătă, de la ora 9, şi duminică, de la aceeaşi oră, 9, la Arena Antonio Alexe.

Întrecerile vor debuta sâmbătă de la ora 11 şi se vor desfăşura în prima zi cu preliminariile şi semifinalele, categoriile mai mici având chiar şi unele finale, iar duminică, după deschiderea oficială, programată de la ora 11, vor avea loc întrecerile din faza finală a competiţiei, organizatorii apreciind ca va fi un festival al karate-ului tradiţional.

Pavel Vancea, mentorul concursului, doreşte ca şi sportivii orădeni să aibă o prestaţie cât mai bună la acest turneu, rezultatele lor putându-i duce la competiţiile continentale şi mondiale.