Echipa Portugaliei a devenit, duminică seară, capioana Europei la fotbal, după ce a învins Franţa în finală. Jocul a fost dominat de francezi, care au atacat, însă au şi ratat imens. Portugalia a făcut singurul lucru de care avea nevoie: a înscris.

Golul victoriei a fost marcat în prelungiri, în minutul 108, de rezerva Eder.

Este a doua finală a Portugaliei şi prima pe care o câştigă la EURO.

Un moment emoţionant a fost în minutul 24, când vedeta Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a ieşit de pe teren, în lacrimi şi pe targă, nemaiputând alerga.

Rezultatul este o surpriză pentru lumea fotbalului. Francezii au pornit favoriţi în acest joc, cu atât mai mult cu cât Portugalia, parte din Grupa F, s-a calificat cu emoţii, de pe locul 3. Portughezii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor (1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria), iar în optimi, echipa a avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croaţia. În sferturi lusitanii au eliminat Polonia după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins cu 2-0 Ţara Galilor.

De partea cealaltă, parcursul Franţei la EURO 2016 nu a lăsat loc de interpretări. Echipa a deschis turneul în meciul cu România, pe care l-a câştigat pe final cu 2-1, a urmat un meci cu Albania, scor 2-0, şi o remiză albă cu Elveţia. În optimi, francezii au învins Irlanda (2-1), în sferturi au trecut de Islanda (5-2), iar în semifinale au învins cu 2-0 primul adversar cu adevărat puternic, Germania.