Serbia şi Croaţia vor da ultima bătălie la Cupa Mondială de la Oradea, cele două mari forţe ale poloului mondial urmând să-şi dispute finala competiţiei. În semifinalele disputate sâmbătă, Croaţia a trecut de Statele Unite cu scorul de 11-9.

Cu cinci minute înainte de finalul partidei, scorul era egal: 8-8, însă croaţii au fost mult mai siguri pe ei în ultimele secvenţe când au marcat de trei ori consecutiv, fapt care le-a asigurat calificarea în ultimul act, în ciuda golului americanilor, marcat de Baylei cu 20 de secunde înainte de final. A fost o victorie logică a croaţilor, care au respectat calculul hârtiei.

Cea de-a doua semifinală a fost o reeditare a ultimei finale de Campionat Mondial dintre Serbia şi Spania. La finele partidei, sârbii au fost cei care s-au bucurat de calificarea în marea finală. Spania a condus de două ori, în debutul partidei, cu 1-0 şi 2-1, după care Serbia a fost echipa care a condus pe tabelă încheind jocul de „două lungimi": 12-10 faţă de iberici.

Dacă Iranul şi China se vor bate pentru a evita lingura de lemn, celelalte meciuri au miza lor. Locul 5 duce este ultimul care asigură prezenţa directă la Campionatul Mondial astfel că România şi Australia vor da o bătălie de care pe care. Asta ca să nu mai vorbim de orgoliile dintre sârbi şi croaţi, unde în joc este tocmai trofeul Cupei Mondiale.


Programul finalelor, duminică, 1 august
Ora 10:00 locurile 7-8: Iran - China
Ora 11:30 locurile 5-6: România - Australia
Ora 17:00 locurile 3-4: SUA - Spania
Ora 18:30 finala mare: Serbia - Croaţia