Comunicat de presă

Data: 27.12.2023

Finalizarea proiectului „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”

S.C. DUR FOREST S.R.L. cu sediul în Municipiul Marghita, Strada Arany Janos, nr. 126, cod poștal 415300, județul Bihor, CUI 29578054, J5/65/2012, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”, cod SMIS 111834, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 2378/20.06.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de  1.243.151,91 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 1.044.665,47 lei, din care 710.372,52 lei din FEDR și 125.359,86 lei din Bugetul Național.

Proiectul a fost implementat la punctul de lucru al societății în Regiunea Nord-Vest, Municipiul Marghita, Str. Arany Janos, nr. 126, Județ Bihor, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competititvității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritarea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”

Obiectivul general al proiectului a constat în creșterea productivității și a competitivității societății DUR FOREST SRL prin achiziționarea a 5 utilaje de ultima generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă în vederea reducerii consumului de energie.

- Instalație de debitat cu pânza panglica orizontală
- Mașina de ascuțit pânza panglica
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta va funcționa utilizând deșeurile din activitatea de producție.
- Camera uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă, adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textură clară, cu o eficiență energetică crescută
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare - descărcare în timpul fluxului tehnologic

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

- Crearea a 5 noi locuri de muncă și menținerea celor existente până la sfârșitul perioadei de analiză.
- Dotarea companiei cu 5 utilaje de ultima generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă, în vederea reducerii consumului de energie.
- Creșterea numărului de clienți cu 25 % ca urmare a achiziționării unor echipamente performante, în vederea facilitării prelucrării lemnului.

Rezultatele proiectului au fost următoarele:

1. Achiziționarea a 5 echipamente tehnologice pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului:

- Instalație de debitat cu pânza panglica orizontală
- Mașina de ascuțit pânza panglica
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta a funcționat utilizând deșeurile din activitatea de producție.
- Camera uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textură clară, cu o eficiența energetică crescută
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare - descărcare în timpul fluxului tehnologic

2. Achiziționarea unui panou fotovoltaic în vederea alimentarii echipamentelor cu energie regenerabilă, în vederea reducerii consumului de energie.

3. Crearea a 5 locuri de munca.

Impactul proiectului la nivel local și regional a constat în promovarea utilajelor de ultimă generație în domeniul forestier prin achiziționarea echipamentelor tehnologice necesare pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului. De asemenea, proiectul a promovat și susținut utilizarea energiei din surse regenerabile, prin achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Nu în ultimul rând, impactul la nivel local s-a resimțit și prin crearea a 5 noi locuri de muncă.

Data de începere a proiectului: 21.06.2018

Data de finalizare a proiectului: 31.12.2023

Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stam la dispoziție la sediul societății sau la tel.  0740134242/0748166441, e-mail durneacosmin@yahoo.com, persoana de contact Cosmin – Florin Durnea – administrator.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!